Фестивал „Златна лира“, 19 октомври - 1 ноември 2018


ПРОГРАМАПЕТОК, 19.10.2018   
20 ЧАСОТ, МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ
Свечено отворање
СТРАШО ТЕМКОВ – флејта
МИЛЕ КАРОВСКИ – гитара
(Ј. Иберт,Р. Д. Марино, А. Пјацола, Е. Боса, Б. Барток)  
 
ПОНЕДЕЛНИК , 22.10.2018   
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ 
ГОРАН НАЧЕВСКИ – баритон
ТАТЈАНА ОГНАНОСКА – пијано
(A. Дворжак, С. Рахмањинов)
 
ВТОРНИК, 23.10.2018
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ 
ЖЕНИ ЗАХАРИЕВА - пијано, Бугарија
 (К. Дебиси)  
 
САБОТА,  27.10.2018
20 ЧАСОТ, МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ
„МОНОЛОЗИ“ –Мултимедијален проект
Учесници: Ивана Јордановска, Ема Ананиевска, Диана Мирчевска, Тамара Коминовска, Ивана Стојановска, Марко Гапо, Антоние Весковски, Александра Чуруковска, Чедомир Митевски, Зоран Митровиќ, Давид Илиќ, Сара Атанасовска
(Д. Темков, Д. Ѓаконовски – Шпато, Т. Зографски, Г. Коларовски. И. Петровски, Т. Скаловски, В. Николовски, М. Јовановска, Д. Бужаровски, Т. Прокопиев, Н. Стојановска)
 
ПОНЕДЕЛНИК, 29.10.2018 
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ
Квартет гитари – МИНЕСОТА, САД
. Пјацола, Ј. С. Бах, Х. Уехара, А. Гинастера, М. Радованлија, Ј. Христовски)
 
ВТОРНИК, 30.10.2018 
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ  
Концерт на млади уметници
АЛЕКСАНДАР ИВАНОВ - виолина
ИВОНА БАЗГАЛОСКА –  пијано
(Ф.Лист, В. А. Моцарт, С. Рахмањинов, К. Дебиси)
  
ЧЕТВРТОК, 01.11.2018
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ  
РИСТО ЃОРЕВСКИ – кларинет
ЕЛЕНА АТАНАСОВСКА – пијано
(Т. Зографски, Б. Мартину, K. Пендерецки, Д. Имери, Р. Мучински)
 
Свечено затворање на фестивалот и доделување на наградата „ЗЛАТНА ЛИРА“