Фестивал „Златна лира“, 16 - 31 октомври 2019


ПРОГРАМАСРЕДА, 16.10.2019   
20 ЧАСОТ, МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА
Свечено отворање
ДУО ГЕЛЕБЕШЕВИ
КАТЕРИНА ГЕЛЕБЕШЕВА КОСТАДИНОВСКА– пијано
ГЛИГОР ГЕЛЕБЕШЕВ – пијано
(Ј. Брамс, С. Барбер, М. Равел, Џ. Росини)  
 
ПЕТОК , 18.10.2019   
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА
Даница Стојанова – пијано
(Р. Аврамовски, Ј. Андреевска, Т. Зографски, Ф. Шопен, Г. Коларовски)
 
ПЕТОК, 25.10.2019
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА
ЉУБИША КИРОВСКИ - виолина/виола

(А. Пјацола, М. Трандафиловски, Х. Бибер, А. Дончев, Н. Паганини)
 
НЕДЕЛА, 27.10.2019
20 ЧАСОТ, МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА

ХЕНРИК БЛАЖЕЈ– флејта (Полска)
ТЕРЕЗА КАБАН – пијано (Полска)
(Ф. Шопен, Т. Шелиговски, Х.М. Горецки, В. Лутославски, Ф. Лист, И. Албениц, А. Гинастера, Ј. Рутер, Ј. Иберт, Г. Енеску)

ПОНЕДЕЛНИК, 28.10.2019
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА
Подиум на млади добитници на наградата на СМУМ на „Охридски бисери“ 2019
КАМЕЛИЈА ДУКОВА виолина
ЛИГА СКРИДЕ– пијано
ДАНИ ЖОГОВСКА– пијано
(Ј. Брамс, Ж. Енеску, Т. Зографски)
 
СРЕДА, 30.10.2019 
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА 

Подиум на млади добитници на наградата на СМУМ на „Охридски бисери“ 2019
МОНИКА ТРАЈКОВСКА– флејта
СТЕФАН НЕДЕЛКОВСКИ– саксофон
БИЉАНА ПЕТРОВСКА– пијано
(А. Глазунов, Т. Зографски, П. Санкан, Ф. Пуланк, Г. Бричиалди)
  
ЧЕТВРТОК, 01.11.2018
20 ЧАСОТ,  МУЗЕЈ НА РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА 
ТРИО АУРА
СТРАШО ТЕМКОВ – флејта

МАРИЈАН МИЛОШЕВСКИ – фагот
АНА ГАЦЕВА– пијано
(Ч. Лефебре, Ј. Коетсиер, Н. Димушевски, А. Пјацола)
 
Свечено затворање на фестивалот и доделување на наградата „ЗЛАТНА ЛИРА“