Марко Јосифоски – виолина и Смиља Јосифоски – пијано од Србија на „Златна лира 2022“

Рецензија - Марко и Смиља Јосифоски

Прочитај повеќе

Осврт кон промоцијата и концертот за книгата „Пиеси за обоа и пијано“ од Васил Атанасов

Рецензија - Васил Атанасов и Катерина Гелебешева Костадиновска

Прочитај повеќе

Врвно естетско доживување

Рецензија - Љубиша Кировски

Прочитај повеќе

Енергичен концерт за саксофон и пијано

Рецензија - Нино Димов и Маја Поповиќ

Прочитај повеќе

Рецитал на пијанистот Арсениј Ангелески на „Златна лира“

Концерт на Арсениј Ангелески - пијано

Прочитај повеќе

Кон концертот на пијанистката Кристина Светиева на фестивалот „Златна лира“ 2022

Рецензија - Кристина Светиева

Прочитај повеќе