Свечено затворање на фестивалот „Златна лира“ – 2023 со виртуозен концерт на камерното дуо Даниел Апостолов – фагот и Дарко Мариновски – пијано

Даниел Апостолов, фагот и Дарко Мариновски, пијано - рецензија

Прочитај повеќе

Момчило Куфојанакис и Весна Ангелова Христов

Концерт на Момчило Куфојанакис и Весна Ангелова Христов, рецензија

Прочитај повеќе

Високо професионален концерт за кларинет и пијано

Ристо Ѓоревски, кларинет и Елена Атанасовска Ивановска, пијано - рецензија

Прочитај повеќе

Концертна вечер со мецосопрански арии

Концерт на Александра Коцевска (мецосопран) и Глигор Гелебешев (пијано), рецензија

Прочитај повеќе

Кон концертот на Љупчо Коскаров – труба и Дарко Мариновски - пијано

Љупчо Коскаров - труба и Дарко Мариновски - пијано, рецензија

Прочитај повеќе

Богата концертна вечер со пијанистката Хајди Елзесер на „Златна лира“

Концерт на Хајди Елзесер - пијано, рецензија

Прочитај повеќе