Кон концертот на Билјана Јосифов – сопран и Иван Еминовиќ – пијано Свечено отворање на шеснаесеттото издание на Фестивалот „Златна лира“ 2022

Рецензија - Свечено отворање на ЗЛАТНА ЛИРА 2022

Прочитај повеќе

Уметност со истражувачки дух и особен уметнички вкус

рецензија - Елена Костовска

Прочитај повеќе

Вечер на класична гитара

Рецензија на концертот на Борче Наумоски - гитара

Прочитај повеќе

Свечено затворање на „Златна лира“ 2020 - Бахова вечер

Рецензија за свеченото затворање на „Златна лира“ 2020

Прочитај повеќе

“Encore”!

Рецензија на концертот на Момчило Куфојанакис и Весна Ангелова Христов

Прочитај повеќе

Вечер посветена на фаготот

Рецензија: Концерт на Даниел Апостолов - фагот и Катерина Костадиновска - пијано

Прочитај повеќе