Импресивна концертна вечер на италијанско-македонска музика со камерниот оркестар „Скопски солисти“

рецензија Скопски солисти

Прочитај повеќе

Кон свеченото отворање на фестивалот „Златна лира 2017“ - Концерт на камерниот женски хор „Св. Злата Мегленска“, диригент: Летка Димовска Полизова

Рецензија кон свеченото отворање на фестивалот „Златна лира 2017“

Прочитај повеќе

Кон концертот на Линда Хедлунд - виолина, Финска и Доменико дел Гуидичи - гитара, Италија на „Златна лира 2017“

Рецензија на концертот на Линда Хедлунд (Финска) и Доменико дел Гуидичи (Италија)

Прочитај повеќе

Кон концертот на Скопски дувачки квинтет - 40 години постоење на „Златна лира 2017“

Рецензија на концертот на Скопскиот дувачки квинтет на фестивалот „Златна лира 2017“

Прочитај повеќе

Кон концертот на добитниците на наградата на СМУМ, доделена на фестивалот „Охридски бисери“, на годинашната „Златна лира“

Концерт на Анастасија Грговска - пијано и Бојан Илкоски - виолина

Прочитај повеќе

Кон свеченото затворање на фестивалот „Златна лира“ 2017 - Концерт на Момчило Куфојанакис - виолина и Весна Ангелова Христов - пијано

Затворање на фестивалот „Златна лира“ - концерт на Момчило Куфојанакис - виолина и Весна Ангелова Христов - пијано

Прочитај повеќе